Top

Nieuws

Februari 2018

Buizenwagen te huur

Vanaf februari heeft Metaal Centrum Dunning bv haar verhuurvloot uitgebreid met een 10,5 meterse buizenwagen, dit is een schamelaanhangwagen. De buizenwagen heeft een uitschuifbare achterspiegel waardoor er eenvoudig buizen van 12 meter kunnen worden vervoerd.

De buizenwagen is voorzien van een dichtkopschot en uitneembare zijrongen van zo'n 1 meter hoog. 

Bent u opzoek naar een buizenwagen neemt u dan gerust contact met ons op! (050 - 549 26 27 / info@metaalcentrumdunning.nl)

Mei 2017

Aanhangwagen leasen

Wilt u uw aanhangwagen in delen betalen dan biedt Metaal Centrum Dunning bv de mogelijkheid tot lease aan. Metaal Centrum Dunning bv heeft een lease-partner gevonden wat het leasen van aanhangwagens mogelijk maakt. Neemt u voor meer informatie over onze aanhangwagen of de financieringsmogelijkheden gerust eens contact met ons op!

April 2017

Nieuwe buizenwagens Metaal Centrum Dunning bv heeft een zeer divers programma aan buizenwagens ontwikkeld. Buizenwagens kunnen worden geleverd als schamelaanhangwagen met 2 of 3 assen voorzien een elektrische reminstallatie. Deze elektrische reminstallatie is de opvolger van de oplooprem die sinds 2014 niet meer mag worden gebruikt op schamelaanhangwagens. Naast de schamel buizenwagen hebben wij de middenas buizenwagen ontwikkeld, voor meer informatie over onze buizenwagen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen (Tel: 050 - 549 26 27 of info@metaalcentrumdunning.nl)

1 Mei 2016

Schamelaanhangwagens.Sinds november 2014 is er Europees een verbod op het het gebruik van een mechanische oplooprem voor schamelaanhangwagens.
Na deze datum moeten alle nieuwe schamelaanhangwagens worden voorzien van een ander remsysteem waarbij wordt gedacht aan hydraulisch-, pneumatisch- of elektrischbediend systeem.

Op de zwaardere voertuigen (> dan 3500kg) wordt het hydraulische en pneumatische systeem al jaren toegepast.
Voor de lichtere (> 3500kg) is een elektrisch remsysteem ontwikkeld welke het goedkoopste is. 
Voor alle systemen geld dat er een aanpassing aan het trekkend voertuig moet worden gedaan.

Hierdoor is menig producent van aanhangwagens gestopt met het maken van schamelaanhangwagens.

Doordat veelal een schamelaanhangwagen wordt gekocht voor het vervoer van lange producten hebben we er erg veel vraag naar.
We willen dan ook graag voor u schamelaanhangwagens blijven bouwen.

Een andere goedkopere oplossing is een lange middenas aanhangwagen.
Wij hebben ons er in verdiept en hebben een middenasaanhangwagen ontwikkeld welke voldoet aan de "verkeersregels en wetshandhaving" op punt van draaicirkels, ladingoversteek tov trekkend voertuig. 
 


7 December 2015

Europese type goedkeuring.

Door het succes van onze "palletaanhangwagen" en de interesse hiervoor van ver over de grenzen heen zijn we de afgelopen maanden druk bezig geweest om de Europese typegoedkeuring ervoor aan te vragen.

Na al de E-keur documenten en technische tekeningen van de onderdelen te hebben verzameld en de constructieve tekeningen en berekeningen te hebben gemaakt en aangeboden aan bevoegde autoriteiten ter keuring is ons de type goedkeuring verleend.

Het was een heel werk en gepuzzel maar we zijn er voor gegaan en hebben het beoogde resultaat behaald.

Door nu als fabrikant van de aanhangwagens officieel te verklaren dat de aanhangwagen voldoet aan de eisen die de Europese verkeersregelwetgeving er aan stelt zijn we nu bevoegd om de aanhangwagens, met het door ons ontwikkelde concept van chassis en as-lichaam met veersysteem, in alle 28 lidstaten van de EU te voorzien van een nationaal kenteken.
Hiervoor hoeft er in geen enkel EU lidstaat nog een nationale keuring meer worden gedaan.

15 mei 2015

BV

Wij zijn met ingang van 1 mei van een éénmanszaak een Besloten Vennootschap geworden.
We gaan ons de komende maanden richten op het aanschaffen van een 3D-tekenprogramma. 

14 januari 2015

Werkplaats


Aan het eind van 2014 hebben we aan ons pand het een en ander veranderd. we hebben de lichtstraat vervangen door een nieuwe, de oude was erg vuil geworden door dertig jaar gebruik en hij was ook lek. We hebben hierdoor erg veel licht op onze werkplekken gekregen.
Tussen kerst en nieuwjaar hebben we onze elektrische kraanbaan op z'n plek gehangen. Eerst de kraanbanen langs de wanden plaatsen, daarna de hijsbalk met loopkatten erop plaatsen en tenslotte het elektrisch aansluiten. We hebben hiernaar uit gekeken en zijn erg blij dat we het nu kunnen gebruiken, 2 ton geweldig.  

20 januari 2014

Palletaanhangwagen


Het is inmiddels alweer even geleden dat wij een nieuwsbericht op onze website hebben geplaatst. In de afgelopen periode zijn wij druk bezig geweest met het door ontwikkelen van onze palletaanhangwagen. Met deze aanhangwagen kunt u alles op palletformaat vervoeren. Het grote voordeel van deze aanhangwagen is dat u zelf de pallet kunt oppakken en weer neer kunt zetten. Hiervoor is dus geen heftruck of kraan meer nodig. Door op deze link (
http://youtu.be/EPBhpLciHY0) te klikken kunt u de werking van de palletaanhangwagen bekijken. Heeft u interesse om de palletaanhangwagen eens in werkelijkheid te zien of uit te proberen dan bent u van harte uitgenodigd om contact op te nemen of eens bij ons langs te komen op de Bremenweg 6 in Groningen.

25 maart 2013

Hefsysteem


Metaal Centrum DUNNING is continu bezig met het innoveren in haar producten. Zo zijn we de afgelopen tijd bezig geweest met een hydraulische hefinstallatie voor onze palletaanhangwagen, met als resultaat dat de palletaanhanger vanaf heden uitvoerbaar is met de hydraulische installatie! Op deze manier kunnen de vorken doormiddel van een pomp en cilinder op en neer worden bewogen. Dit maakt het gebruik van de palletwagen nog makkelijker! Voor onze palletaanhangwagens vanaf 1300 kg is deze hydraulische bediening zelfs al standaard!


Wil u meer informatie over de palletaanhangwagen neemt u dan gerust contact met ons op.

 
Februari 2013

Verhuizing


Medio februari 2013 is Metaal Centrum DUNNING verhuisd naar de Bremenweg 6 in Groningen. Door de vele werkzaamheden was het tijd om een grotere ruimte te betrekken. Aan de Bremenwerg hebben wij een bedrijfspand van ca 500m2, met een ruime bovenverdieping. In ons nieuwe pand zullen wij onze productie voortzetten en zijn wij goed op de toekomst voorbereid!

U bent van harte uitgenodigd om onze nieuwe locatie te komen bekijken onder het genot van een kop koffie!